В Іспанії протестують проти перенесення тіла Франко з мавзолею

В Іспанії протестують проти перенесення тіла Франко з мавзолею

Укрінформ
Шонайменше тисяча осіб зібралися біля мавзолею іспанського диктатора Франсіско Франко в меморіальному комплексі Долина Мертвих у неділю на протест проти планів мадридського уряду перемістити його тіло.

Про це інформує The Local.

«Пізнього недільного ранку довга черга людей вишикувалась в очікуванні меси всередині величного мавзолею після того, як група іспанських правих закликала до «національного, патріотичного та релігійного паломництва», щоби запобігти «нарузі» над могилою Франко з боку нового іспанського лівого уряду», - йдеться в повідомленні.

Демонстранти співали пісню «Cara al Sol» - гімн партії Фалангістів та Іспанії часів правління Франко. Також у них були тогочасні іспанські прапори, які були вилучені правоохоронцями, оскільки законом заборонено дії, що возвеличують громадянську війну 1936-1939 років на території Долини Полеглих, де поховано кілька десятків тисяч її учасників з обох сторін (це було зроблено ще в часи Франко з метою національного примирення).

Читайте також: В Іспанії на фестивалі під час забігів биків постраждали 28 осіб

Як відомо, новий прем'єр-міністр Іспанії соціаліст Педро Санчез, що обійняв посаду 2 червня, оголосив про намір уряду якнайшвидше ексгумувати та перенести тіло Франко, адже, на його думку, «Іспанія не може собі дозволити символи, що розділяють». Це, відповідно, викликало серйозні дискусії у суспільстві.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-