Американський сенатор назвав владу Путіна мафією, а Лаврова -

Американський сенатор назвав владу Путіна мафією, а Лаврова - "забіякою"

Укрінформ
Американський сенатор Джон Кеннеді, який побував з візитом в Москві в складі делегації членів Конгресу США, порівняв російську владу з мафією.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"У Росії немає політичної філософії. Це як шукати відповіді на запитання, в чому полягає політична філософія мафії. Їх філософія - це гроші і влада. Така філософія Путіна. Він править залізною рукою. Він диктатор", - сказав Кеннеді.

На його думку, в Росії немає вільної преси, крім того, там існує великий розрив у добробуті між елітами і звичайними громадянами.

Кеннеді зазначив, що він нічого не має проти майбутнього саміту лідерів США та Росії 16 липня, хоча і не очікує жодних серйозних проривів на ньому.

"Не можна довіряти Путіну. Думаю, краще, що ми можемо зробити - це спробувати стримати його", - сказав сенатор.

Він також зазначив, що зустрічі з представниками різних гілок влади в Москві були емоційними, а міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова він охарактеризував як "забіякою". Переговори з ним Кеннеді називав одними з найважчих за весь час візиту.

Читайте також: Сенатор нагадав Трампу, про що не слід забувати на зустрічі з Путіним

"Росія хоче того, чого хоче Путін, а чого хоче Путін, так це статусу. Це дійсно як мати справу з мафією", - підсумував він.

Як повідомлялося, 16 липня в Гельсінкі відбудеться перша офіційна зустріч президентів США та Росії. Раніше Трамп і Путін двічі зустрічалися в кулуарах міжнародних самітів і, щонайменше, вісім разів розмовляли по телефону. Офіційної зустрічі президентів Росії і США не було з часів окупації Криму 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-