Кирил говорив із представниками Вселенського патріарха про

Кирил говорив із представниками Вселенського патріарха про "православну єдність"

Укрінформ
Патріарх РПЦ МП Кирило (Гундяєв) 9 липня зустрівся з представниками Констянтинопольського патріархату і обговорив тему "збереження міжправославної єдності".

Про це повідомляє офіційний сайт РПЦ МП.

Як йдеться у повідомленні, 9 липня Кирило зустрівся у своїй робочій резиденції у Чистому провулку Москви з членами делегації Константинопольського патріархату - митрополитами Галським Еммануїлом і Смірнським Варфоломеєм.

"Під час розмови обговорювалися питання, пов'язані з проблематикою збереження міжправославної єдності", - йдеться у повідомленні Московського патріархату.

З боку РПЦ МП у зустрічі також взяли участь голова відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Іларіон (Алфєєв) і заступник голови ОВЦС протоієрей Микола Балашов.

Подробиці розмови не повідомляються.

Як відомо, митрополити Галський Еммануїл і Смірнський Варфоломей уповноважені констянтинопольським патріархом Варфоломеєм обговорювати з керівництвом помісних православних церков питання української автокефалії.

Раніше повідомлялося, що на 9 липня запланований візит делегації Констянтинополя до Москви для обговорення українського питання.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП і УАПЦ відповідне звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломею з підписами всіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Читайте також: Кириленко: Автокефалія - важливий етап для здобуття повної незалежності

Верховна Рада 19 квітня прийняла ухвалу про підтримку звернення Президента до Вселенського патріарха Варфоломея про створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенський патріархат і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-