Британський міністр з Brexit пішов у відставку

Британський міністр з Brexit пішов у відставку

Укрінформ
Британський міністр з питань виходу з Європейського союзу Девід Девіс подав у відставку через незгоду зі стратегією "м'якого брексита" прем'єра Терези Мей.

Як повідомляє агентство BBC, у своїй заяві на звільнення Девіс написав, що "нинішня тенденція у політиці і тактиці" робить "усе менш і менш імовірним" вихід Британії з митного союзу і спільного ринку.

Також він зазначив, що "не переконаний", що тактика переговорів уряду "не призведе лише до нових вимог поступок з боку Брюсселя".

У відповідь Мей тепло подякувала Девісу за роботу в уряді, але зауважила, що "не згодна з вашою характеристикою політики, яку ми затвердили на засіданні кабінету у п'ятницю", сказано в повідомленні.

Читайте також: Великобританія погодила умови виходу з ЄС

Також повідомляється, що про відставку Девіса стало відомо незадовго до півночі за лондонським часом у неділю. У понеділок Тереза Мей повинна представити свою стратегію м'якого Brexit у парламенті, а у вівторок уряд оприлюднить "білу книгу" з детальним викладенням своїх пропозицій щодо майбутніх відносин з ЄС.

Як зазначає політичний оглядач Бі-бі-сі Лора Кунсберг, про невдоволення Девіса напрямком переговорів з ЄС і про те, що він фактично самоусунувся від них, у політичних колах було відомо давно.

Реально переговори веде колишній кадровий чиновник міністерства внутрішніх справ Олівер Роббінс, який з вересня минулого року перейшов безпосередньо в апарат уряду.

Фото: GARETH FULLER/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-