Британія не планує нових санкцій проти РФ у зв'язку з отруєнням у Еймсбері - міністр

Британія не планує нових санкцій проти РФ у зв'язку з отруєнням у Еймсбері - міністр

Укрінформ
Уряд Великої Британії наразі не планує запроваджувати нові санкції проти Росії у зв'язку з останнім випадком отруєння, що стався у місті Еймсбері.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Великої Британії Саджид Джавід під час відвідання Солсбері та Еймсбері, передає The Guardian.

"Міністр внутрішніх справ Саджид Джавід повідомив, що (уряд - ред.) нині не планує запроваджувати нові санкції проти Росії після останнього отруєння у Вілтширі", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, не слід квапитися з висновками і потрібно дати змогу поліцейським повноцінно розслідувати справу.

"Ми знаємо, що за березневим (отруєнням - ред.) стоять росіяни. Ми знаємо, що це були варварські й нелюдські дії російської держави. Що стосується цього конкретного випадку, то нам треба здобути більше інформації і дати поліції час розслідувати справу", - сказав Джавід. 

Як повідомляв Укрінформ, у місті Еймсбері, що у графстві Вілтшир на півдні Англії, 4 липня були виявлені непритомні чоловік і жінка. Обоє потерпілих нині перебувають у критичному стані, який пов'язують із впливом невідомої речовини.

Читайте також: Діагноз щодо отруєння "Новачком" у британського поліцейського не підтвердився

У пари виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігались у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в місті Солсбері у березні цього року (Еймсбері розташований за 16 км від Солсбері).

Поліція встановила, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила Росію в причетності до отруєння. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-