Путіна треба покарати за порушення міжнародного права - канадський політик

Путіна треба покарати за порушення міжнародного права - канадський політик

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін через свої незаконні дії на міжнародній арені має бути притягнутий до відповідальності.

Таку думку висловив депутат парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Джеймс Безан в інтерв'ю виданню iPolitics

"Путіна слід притягти до відповідальності за його дії. Не викликає заперечень те, що він порушив міжнародні закони, угоди та домовленості, втягнувши ЗС РФ у війну в Україні. Він визнав свою повну відповідальність за "зелених чоловічків" у Криму та незаконну анексію. Не можна за власним бажанням змінювати міжнародні кордони, а Путін робить саме це", - наголосив Безан.

Він також висловив незгоду із позицією президента США Дональда Трампа щодо можливого визнання незаконної анексії Криму Росією. "Було дуже прикро дізнатися, що президент Трамп натякнув на те, що Крим має бути російським, оскільки його мешканці говорять російською мовою. Як на мене, це найслабший аргумент, який можна запропонувати. США говорять англійською, але чи робить це їх британцями?" - обурився депутат.

Читайте також: Посол США в Росії пояснив мету зустрічі Трампа й Путіна

Як відомо, минулого тижня президент США Дональд Трамп залишив відкритою можливість для визнання анексії Криму Росією, заявивши, що це обговорюватиметься під час його зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Водночас прес-секретар Путіна заявив, що питання Криму під час перемовин порушуватися не буде.

Зустріч президентів США і РФ має відбутися 16 липня у фінському Гельсінкі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-