Посол США в Росії пояснив мету зустрічі Трампа й Путіна

Посол США в Росії пояснив мету зустрічі Трампа й Путіна

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає, що запланований на 16 липня у Гельсінкі саміт між президентами США і РФ відповідає інтересам нацбезпеки США та допоможе зняти напруженість у відносинах між країнами.

Про це заявив посол США в Москві Джон Гантсман під час телефонного брифінгу, стенограму якого Держдепартамент оприлюднив у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Президент (Трамп – ред.) прагне цієї зустрічі в інтересах національної безпеки Америки, щоб визначити, чи хоче Росія досягти прогресу в наших двосторонніх відносинах. Президент сподівається, що зустріч допоможе зменшити напруженість і призведе до конструктивної взаємодії, яка поліпшить ситуацію з миром та безпекою в усьому світі, оскільки не можна розв'язати проблеми, якщо не говорити про них", - зазначив американський дипломат.

Читайте також: Парламенту Канади пропонують визнати Путіна воєнним злочинцем

Він також висловив позицію Білого дому про те, що кращі відносини з Росією підуть на користь як Вашингтону, так і Москві. "Але м'яч насправді перебуває на полі росіян", - зазначив посол.

Водночас він підкреслив, що президент США Дональд Трамп має намір продовжити політику притягнення Росії до відповідальності через її руйнівну діяльність.

"Пріоритет президента – захист американського народу та інтересів Америки, в тому числі наших союзників і партнерів. Ми вступаємо (в переговори – ред.) з широко відкритими очима, але спокій завжди потребує зусиль", - зауважив Гантсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-