Фейгін готовий відстоювати адвокатський статус в Євросуді

Фейгін готовий відстоювати адвокатський статус в Євросуді

Укрінформ
Захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін готовий оскаржувати в ЄСПЛ рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката в разі відмови у всіх російських інстанціях.

Про це він розповів Укрінформу.

"Остаточне рішення про позбавлення мене статусу адвоката прийматиме ЄСПЛ. Але перед цим мені потрібно буде пройти чотири інстанції в російській судовій системі – мої позови мають розглянути в Хамовничеському суді Москви, в Мосміськуді, в президії Мосміськсуду і Верховному суді РФ. Сподіваюся, я зможу пройти всі ці інстанції до кінця року. Після чого подам позов до Європейського суду з прав людини", - сказав Фейгін.

Він висловив надію, що в ЄСПЛ його позов буде задоволений, після чого можна буде розраховувати на моральні і матеріальні компенсації від російської сторони.

"Підкреслю, що всі обставини цієї справи показують: рішення про позбавлення мене адвокатського статусу безпосередньо було узгоджено в Кремлі", - сказав захисник.

Читайте також: Фейгін каже, що суд «тихо і швидко» залишить його без статусу адвоката

Як повідомлялося, російського юриста Марка Фейгина, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовничеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. 5 липня в Хамовничеському суді Москви пройшов його розгляд, засідання суду перенесено на 31 липня.

Раніше Фейгін захищав українських політв'язнів Надію Савченко, Мустафу Джемілєва, Ільмі Умерова. Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконного затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-