Держсекретар США провів у Північній Кореї перші зустрічі

Держсекретар США провів у Північній Кореї перші зустрічі

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео прибув 6 липня у столицю Північної Кореї Пхеньян, де він проводить консультації з керівництвом країни щодо реалізації домовленостей, досягнутих на американсько-корейському саміті у Сінгапурі.

Про це повідомляється на сторінці Держдепу США в Twitter.

"Віце-прем'єр-міністр Північної Кореї Кім Йон Чхоль вітає у Пхеньяні держсекретаря Помпео", - йдеться у повідомленні.

Помпео у своєму Twitter повідомив, що разом зі своєю командою вже провів першу зустріч з представниками північнокорейського уряду.

"Ми щойно завершили нашу першу зустріч сьогодні. Я пишаюся роботою моєї команди", - написав він.

Наразі незрозуміло, чи зустрінеться сьогодні держсекретар з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Помпео вперше залишиться у Пхеньяні з ночівлею.

За даними газети South China Morning Post, американський посадовець має намір передати лідеру Північної Кореї лист від президента США Дональда Трампа, а також компакт-диск з піснею "Rocket Man" Елтона Джона.

Кілька разів минулого року Трамп називав Кім Чен Ина "маленькою людиною-ракетою" після того, як КНДР провела серію ядерних випробувань.

Читайте також: ЗМІ дізналися, де може пройти друга зустріч Трампа з Кім Чен Ином

На червневій зустрічі в Сінгапурі Трамп нагадав лідеру Північної Кореї про це прізвисько, але той сказав у відповідь, що ніколи раніше не чув пісню "Rocket Man", пише видання.

Як повідомлялося, головним завданням Помпео під час візиту до КНДР є відпрацювання деталізованого плану з виконання підписаної у Сінгапурі Дональдом Трампом і Кім Чен Ином спільної декларації. У цьому документі США підтвердили гарантії безпеки для Північної Кореї, а КНДР зобов'язалася "докласти зусиль для повної денуклеаризації Корейського півострова".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-