Отруєння в Еймсбері: ЗМІ знайшли

Отруєння в Еймсбері: ЗМІ знайшли "зв'язок" між новими жертвами та Скрипалями

Укрінформ
Британська пара, яка отруїлася нервово-паралітичною речовиною "Новічок" поблизу Солсбері, ймовірно сконтактувала з цією речовиною, коли підібрала шприц або голку, яку викинули нападники на Скрипалів.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Британська пара, яка наразі бореться за своє життя після контакту з нервово-паралітичною речовиною, яку використали для отруєння колишнього російського шпигуна та його доньки, ймовірно, підібрала шприц або використану голку, яку викинули нападники (на Скрипалів - ред.)", - йдеться у повідомленні.  

Як зазначає Daily Mail, чоловік із жінкою відвідали місце, де Скрипалів знайшли у непритомному стані, але саме місце тоді не закрили й не прибрали після атаки.

За словами експерта з хімічної зброї Хаміша де Бреттон-Гордона, "Новічок" може місяцями зберігатися або навіть довше, і буде достатньо лише кількох молекул для того, аби хтось серйозно захворів від цієї речовини. 

Як повідомлялося, у місті Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії були виявлені непритомні чоловік і жінка. Їхній стан пов'язують із впливом невідомої речовини.

Читайте також: Британія вимагає від Росії надати більше деталей про отруєння Скрипалів

Інцидент розслідує контртерористичний підрозділ поліції. ЗМІ назвали імена постраждалих - це Чарлі Роулі і Дон Стерджес. Обоє перебувають в критичному стані. Інших постраждалих немає.

Також повідомлялося, що у пари виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в Солсбері у березні цього року. Еймсбері розташований за 16 км від міста Солсбері.

Поліція встановила, що сім'ю Скрипаля отруїли нервово-паралітичним речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила в причетності до отруєння Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-