У канадському Квебеці через спеку померло 16 осіб

У канадському Квебеці через спеку померло 16 осіб

Укрінформ
Аномальна спека, що з минулої п'ятниці спостерігається на півдні канадської провінції Квебек, призвела до загибелі щонайменше 16 осіб.

Про це з посиланням на місцеву медичну службу пише канадський суспільний мовник CBC News.

"Щонайменше 16 осіб загинули від спеки у Квебеку з часу настання екстремальної погоди минулої п'ятниці. Це найспекотніша погода, яку провінція бачила протягом десятиліть", - йдеться у матеріалі.

У найбільшому місті провінції - Монреалі лікарі швидкої медичної допомоги отримали за останні кілька днів понад 1200 викликів, що на 30% більше, ніж зазвичай. З огляду на перевантаженість ресурсів медики звернулися до містян із проханням телефонувати до “швидкої” лише в разі екстремального перегріву, а в інших випадках обходитися власними силами.

Читайте також: Лісові пожежі у США: сотні будинків знищені, тисячі мешканців евакуйовані

Останній тиждень температура у місті вдень не опускається нижче позначки 33 градуси. Нестерпна спека посилюється також високою вологістю.

Аби допомогти мешканцям, влада міста запровадила план реагування на надзвичайну ситуацію, що включає: продовження роботи громадських басейнів, безкоштовна роздача води та обхід пожежниками помешкань вразливих категорій громадян.

За словами Девіда Кайзера із департаменту громадського здоров'я Монреаля, усі загиблі не мали вдома кондиціонера і страждали від різноманітних хвороб. Температура повітря у їхніх помешканнях досягала 38 градусів.

Згідно з прогнозами метеорологів, спекотна погода відступить лише у п'ятницю.

Фото з сайту krasdor

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-