Євросоюз призупиняє фінансову допомогу для Молдови

Євросоюз призупиняє фінансову допомогу для Молдови

Укрінформ
Європейська комісія призупинила рішення про надання Молдові фінансової допомоги в розмірі 100 мільйонів євро.

Про це поінформували в Делегації ЄС в Республіці Молдова, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Фінансування в рамках Програми макрофінансової допомоги для Молдови було обумовлене успішною реалізацією конкретних заходів економічної політики, які включені в Меморандум про взаєморозуміння, та виконанням політичних умов, пов'язаних з повагою до демократичних механізмів, верховенства права і прав людини», - йдеться в оприлюдненому прес-комюніке Делегації.

Повідомляється також, що проведений Єврокомісією спільно зі Службою зовнішніх зв'язків ЄС аналіз показав, що політичні умови молдавською стороною не були виконані.

Читайте також: Європарламент терміново розгляне резолюцію про вибори мера Кишинева

Підкреслюється, що аналіз був проведений у контексті останніх політичних подій в Молдові, пов'язаних, зокрема, з рішенням Верховного суду Молдови про невизнання результатів виборів мера Кишинева.

«Таким чином, на підставі проведеного аналізу, переведення першого траншу фінансової допомоги для Молдови було призупинено», - наголошується в комюніке Делегації ЄС в Кишиневі.

Як повідомляв Укрінформ, кількома днями раніше Верховний суд Молдови анулював результати виборів мера Кишинева, на яких перемогу здобув лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Нестасе.

Читайте також: У Кишиневі знову протестували проти невизнання виборів мера

Свою стурбованість рішенням судової інстанції висловили в ЄС і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-