Активісти Гельсінкі готують

Активісти Гельсінкі готують "теплу зустріч" саміту Трамп-Путін

Укрінформ
Позапартійний альянс громадянських активістів «Гельсінкі за права людини» заявив про підготовку низки заходів #HelsinkiCalling у фінській столиці 16 липня під час зустрічі президентів США та РФ Дональда Трампа та Володимира Путіна.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на активіста української громади Фінляндії Дениса Перцева.

«Хочу наголосити на тому, що акції #HelsinkiCalling 16 липня готуються позапартійною організацією. Тому ця подія об’єднає широке коло активістів, які з різних чинників проти заявленої зустрічі Трампа та Путіна. На цей час очікується участь 200-300 осіб. Це різноманітні фінські активісти, в тому числі представники української, грузинської та сирійської діаспор», - розповів Перцев.

Акція почнеться в Гельсінкі о 14:00 – зі збору на площі Кансалаісторі. О 15:00 почнеться марш в історичний центр фінської столиці – до Сенатської площі. І тут до 19:00 проходитиме мітинг. Список тих, хто виступатиме, наразі складається та узгоджується. Він буде опублікований пізніше.

Читайте також: Трамп розглядав можливість вторгнення у Венесуелу - AP

Як повідомлялося, 16 липня в Гельсінкі відбудеться перша офіційна зустріч президентів США та Росії. Раніше Трамп і Путін двічі зустрічалися в кулуарах міжнародних самітів і, щонайменше, вісім разів розмовляли по телефону. Офіційної зустрічі президентів Росії і США не було з часів окупації Криму 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-