Трамп розглядав можливість вторгнення у Венесуелу - AP

Трамп розглядав можливість вторгнення у Венесуелу - AP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп минулого серпня запитав у своїх радників, чому США просто не можуть вторгнутися у Венесуелу.

Про це повідомляє AP із посиланням на джерела.

"Наприкінці зустрічі щодо обговорення введення санкцій проти Венесуели минулого серпня у Білому домі президент Дональд Трамп повернувся до своїх радників і запитав: "Чому США просто не можуть вторгнутися у Венесуелу через швидке розгортання регіональної небезпеки, за яку відповідальна країна?" - йдеться у повідомленні.

Дане запитання здивувало присутніх на зустрічі, зокрема, екс-державного секретаря США Рекса Тіллерсона й радника президента з питань нацбезпеки Герберта Макмастера.

Читайте також: У Варшаві побоюються, що Трамп запропонує Путіну "перезавантаження" відносин

У свою чергу Макмастер та інші змогли пояснити Трампу протягом п'яти хвилин, які ризики несло б за собою відповідне рішення. На що Трамп відповів, згадавши про схожі успішні операції у Панамі й Гренаді у 1980-х роках.

Більш того, ідея зі вторгненням у Венесуелу ще деякий час трималася в голові американського президента, і він обговорював її з президентом Колумбії Хуаном Мануельом Сантосом та ще чотирма лідерами Латинської Америки.

Врешті-решт Макмастер таки спромігся відмовити Трампа від його ідеї. 

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-