Рада Європи затвердила нову стратегію боротьби з тероризмом

Рада Європи затвердила нову стратегію боротьби з тероризмом

Укрінформ
У відповідь на терористичні загрози, що виникають у Європі, Рада Європи сьогодні затвердила нову стратегію, засновану на запобіганні, кримінальному переслідуванні та захисті, включаючи допомогу жертвам терористичних нападів.

Про це повідомила прес-служба РЄ.

"Ми повинні поліпшити здатність наших держав-членів запобігати тероризму та боротися з ним, у повній відповідності до прав людини та верховенства права. Ця стратегія враховує зростаючу загрозу тероризму і повинна забезпечувати європейські уряди додатковими, ефективними засобами реагування ", - сказав Генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд.

У документі вказано, що нова стратегія грунтується на трьох основних принципах: запобігання, переслідування, захист.

Щодо запобігання діям терористичного характеру, то цей принцип базується на оцінці ризику дій радикально налаштованих осіб, підвищенні обізнаності та використання методів запобігання радикалізації, що призводить до тероризму, зокрема, педагогами, а також запобігання та припинення громадського підбурювання, пропаганди, поширення радикальних ідей, набору та підготовку, дій, пов'язаних з тероризмом, в інтернеті.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: Нам потрібна юридично прийнятна відповідь

Принцип переслідування базується на співпраці з прокуратурою і поліцією щодо збору доказів у зонах конфліктів та в інтернеті, зокрема для поліпшення міжнародного співробітництва по кримінальних справах і переслідування бойовиків іноземних терористичних угруповань. Щодо переслідування планується розробити керівні принципи спільних підходів до проведення розслідувань та переслідування транснаціональної організованої злочинності й тероризму.

Принцип захисту базується як на зборі інформації та застосуванні найдієвіших методів для відмови від радикальних поглядів та соціальної реінтеграції, зокрема у в’язницях та після звільнення, так і на конкретних заходах для покращення рівня надання допомоги жертвам нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-