Поліція заявила про прорив у розслідуванні справи Скрипалів – ЗМІ

Поліція заявила про прорив у розслідуванні справи Скрипалів – ЗМІ

Укрінформ
Британська поліція заявила, що досягла успіхів в справі пошуку особи, яка у березні скоїла замах на вбивство колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його доньки Юлії в британському Солсбері.

Про це повідомила газета Sun, передає ТСН.

"Поліцейські, які займаються антитерором, і їх агентура витратили тижні, полюючи за кілером, озброєним нервово-паралітичною речовиною "Новічок". Його мішенню були російський подвійний агент Скрипаль і його дочка Юлія. І зараз вони (поліцейські – ред.) переконані, що досягли великого прориву в цій галузі", - пише видання.

За даними газети, яка посилається на власні джерела в поліції, на Скрипалів здійснили замах дві особи, які покинули Лондон через добу після спроби замаху, скоєного від імені Кремля.

Британська поліція має намір "сфокусувати увагу на пошуку, як мінімум, двох підозрюваних, які майже напевно мають тісні зв'язки з Росією", та притягнути їх до відповідальності, зазначається в публікації.

Разом з тим, як пише видання, досягти цього буде складно, оскільки нині вони знаходяться в Росії.

Нагадаємо, що 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили у лікарню після серйозного отруєння невідомою речовиною.

Читайте також: Уряд Британії хоче викупити отруєне майно Скрипалів

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією ряд країн заявили про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Організація по забороні хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердила російське походження "Новічка".

Згодом спецслужби Великобританії встановили особи підозрюваних у токсичному напад на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-