Кім Чен Ин продовжує роботу над ядерною зброєю - ЗМІ

Кім Чен Ин продовжує роботу над ядерною зброєю - ЗМІ

Укрінформ
Американська розвідка вважає, що в останні місяці Північна Корея збільшила виробництво ядерного палива на декількох секретних об'єктах.

Про це повідомив телеканал NBC з посиланням на офіційних осіб, які розповіли дану інформацію на умовах анонімності, передає телеканал "112-Україна".

За їх словами, лідер КНДР Кім Чен Ин спробує приховати це від адміністрації Дональда Трампа та ввести в оману США на подальших переговорах з денуклеаризації.

Читайте також: КНДР продовжує нарощувати ядерну інфраструктуру – експерти

Північна Корея могла активізувати виробництво збагаченого урану для ядерної зброї. Про це телеканалу повідомили п'ять офіційних осіб США, посилаючись на останні розвідувальні дані. Хоча КНДР і Сполучені Штати домовилися "працювати у напрямку "денуклеаризації", все ж конкретної угоди немає.

"У той час як КНДР припинила ракетні і ядерні випробування, немає ніяких доказів того, що вони скорочують запаси або що вони припинили виробництво", - сказало одне з джерел. - Існує абсолютно однозначний доказ того, що вони намагаються обдурити США".

Читайте також: Денуклеаризація КНДР: Пентагон спростував існування плану-графіку

Четверо інших офіційних осіб, знайомих з оцінкою розвідки, також заявили, що Північна Корея має такий намір щодо США.

Вони додали, що вже тривалий час було зрозуміло, що в Північній Кореї є принаймні ще один об'єкт для збагачення ядерного палива, крім Йонбена (офіційно вважається, що це єдиний ядерний науково-дослідний центр у КНДР).

Читайте також: США і Південна Корея вважають, що санкції ООН проти КНДР мають бути в силі

Нагадаємо, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії зустріч чинного президента США з лідером Північної Кореї. Основна тема саміту - ядерне роззброєння КНДР і зменшення напруженості у відносинах між державами. Кім Чен Ин і Дональд Трамп потиснули один одному руки на тлі прапорів США і КНДР. За підсумками своєї зустрічі сторони підписали історичний документ і пообіцяли суттєві зміни для світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-