Russia Today France винесли попередження через фейковий сюжет про Сирію

Russia Today France винесли попередження через фейковий сюжет про Сирію

Укрінформ
Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA), яка є регулятором роботи ЗМІ у країні, винесла попередження телеканалові RT France за подання викривленої інформації в одному із сюжетів по Сирії.

Про це йдеться в комюніке CSA, оприлюдненому на сайті організації.

"Вища рада з аудіовізуальних засобів на пленарному засіданні 28 червня 2018 року прийняла рішення винести попередження RT France за порушення чесності, точності інформації і різноманітності думок в інформаційному матеріалі, який вийшов об 11:00 13 квітня 2018 року та  був присвячений головним чином ситуації в Сирії", - вказано в комюніке.

Попередження стосується сюжету "Імітація атак", в якому містилося заперечення того, що в Східній Гуті було застосовано хімічну зброю та вказувалося на постановочний характер розповсюдженого про постраждалих від хімічної атаки відео. CSA зазначила, що усний переклад коментарів сирійського свідка не відповідав тому, що він сказав. Також CSA вказує на очевидний дисбаланс думок, оскільки не були представлені різні точки зору.

Читайте також: Джонсон вражений, як Україні вдається протистояти агресії РФ та фейкам

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня було заявлено про підозру на хімічну атаку в сирійському місті Дума, що в Східній Гуті. В результаті атаки загинули щонайменше 70 осіб і ще понад тисяча постраждали. Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що у 500 пацієнтів було виявлено симптоми, схожі з ураженням від хімічної атаки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-