Трамп вимагає від Канади збільшення витрат на оборону

Трамп вимагає від Канади збільшення витрат на оборону

Укрінформ
Канада повинна збільшити витрати на оборону, аби не підривати безпеку союзників по НАТО.

Про це йдеться у листі президента США Дональда Трампа до прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, повідомляє CBC News.

"Канада - один із найбільш спроможних союзників по всьому світу та лідер у безпекових питаннях - продовжує витрачати на оборону менше 2% ВВП, підриваючи безпеку Альянсу та даючи виправдання іншим членами, які також не виконують свої зобов'язання щодо оборони", - пише Трамп.

Він наголосив на "все більшому розчаруванні" у США стосовно членів НАТО, які не витрачають на оборону достатньо. "Під час саміту лідерів країн-членів НАТО у Брюсселі, я очікую на рішучу повторну обіцянку Канади досягти цілей у витратах на оборону, на які ми всі погодилися", - зазначає президент США.

За його словами, “США мають все менше бажання ігнорувати неспроможність Альянсу реагувати на спільні безпекові виклики”.

Читайте також: ЄС запланував €6,5 мільярда на військову мобільність

При цьому Трамп визнав внесок Канади у безпеку по всьому світу, у тому числі в Іраку, Сирії, Афганістані та миротворчих операціях ООН, однак заявив, що це "не дозволяє будь-кому з нас ігнорувати зобов'язання стосовно забезпечення НАТО необхідними ресурсами”.

Наразі витрати Канади на оборону становлять близько 1% ВВП.

Додамо, що наразі Канада та США перебувають у торговельній війні через запроваджені Вашингтоном мита на сталь та алюміній, а також відсутність прогресу у переговорах стосовно перегляду умов Північноамериканської угоди про вільну торгівлю.

Саміт лідер держав-членів НАТО відбудеться у Брюсселі наступного місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-