Зустріч Трампа й Путіна планують у Гельсінкі – ЗМІ

Зустріч Трампа й Путіна планують у Гельсінкі – ЗМІ

Укрінформ
Американська сторона розглядає можливість проведення зустрічі президентів США Дональда Трампа і Росії Володимира Путіна в Гельсінкі наступного місяця.

Про це повідомило в вівторок американське центральне інформагентство Reuters із посиланням на високопоставленого американського чиновника.

"Фінська столиця Гельсінкі розглядається в якості місця проведення саміту між президентом США Дональдом Трампом і президентом РФ Володимиром Путіним", - зазначається в публікації.

Читайте також: Трамп став менше слухати порад глави Пентагону – ЗМІ

Разом з тим, за словами джерела, хоча Гельсінкі й вважаються найбільш імовірним місцем для зустрічі, остаточне рішення залежатиме від результатів переговорів радника з питань нацбезпеки президента США Джона Болтона в Москві цього тижня.

Чиновник також повідомив, що потенційним місцем саміту за участю двох президентів розглядалася також столиця Австрії, Відень. Однак, від цієї ідеї згодом відмовились.

Читайте також: Трамп готує нові заборони для китайського бізнесу – ЗМІ

Тим часом, президент Фінляндії відповів у вівторок на запитання про можливий саміт у Гельсінкі, що "Фінляндія завжди готова запропонувати свої послуги, якщо така пропозиція надійде".

Як очікується, зустріч Трампа й Путіна ймовірно відбудеться після саміту НАТО в Брюсселі, запланованого на 11-12 липня, де буде присутній президент США. Крім того, глава Білого дому відвідає Лондон для переговорів з прем'єр-міністром Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-