Трамп став менше слухати порад глави Пентагону – ЗМІ

Трамп став менше слухати порад глави Пентагону – ЗМІ

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп останнім часом став менше дослуховуватися до порад міністра оборони Джеймса Меттіса, надаючи перевагу думці державного секретаря Майка Помпео й радника з питань національної безпеки Джона Болтона.

Про це йдеться в публікації американського центрального телеканалу NBC News із посиланням на джерела в адміністрації США.

"Президент все менше дослуховується порад одного з давніх членів свого кабінету (глави Пентагону – ред.)", - зазначає телеканал, цитуючи чиновників з Білого дому й Міноборони.

Читайте також: Глава Пентагону назвав умови ослаблення санкцій проти Пхеньяна

Зокрема, у травні Меттіс намагався відмовити президента від виходу США з Іранської ядерної угоди, й Трамп його не послухав. Через місяць глава Пентагону був поставлений перед фактом, припинення спільних військових навчань США із союзниками біля Корейського півострову після того, як Трамп пообіцяв це лідеру КНДР Кім Чен Ину. Минулого тижня президент знову приголомшив міністра оборони, знехтувавши його позицією про недоцільність створення космічних сил.

Читайте також: США і Південна Корея призупиняють частину спільних навчань

"Враховуючи те, що останні президентські рішення стосувались ключових питань національної безпеки, за словами нинішніх і колишніх чиновників Білого дому та оборонного відомства, це підкреслює істотну зміну ролі Меттіса протягом останніх місяців", - зазначає видання.

Читайте також: Глава Пентагону розкритикував Китай за дії у Південнокитайському морі

Це суттєво контрастує з колишнім ентузіазмом Трампа по відношенню до відставного чотиризіркового генерала морської піхоти, зауважує телеканал. Зараз глава Білого дому більше дослуховується порад держсекретаря Майка Помпео й радника з питань нацбезпеки Джона Болтона, уточнили джерела. Тим часом, на офіційному рівні в Пентагоні і Білому домі заперечують цю інформацію, називаючи її "нерозумними" чутками, зауважує NBC News.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-