Трамп готує нові заборони для китайського бізнесу – ЗМІ

Трамп готує нові заборони для китайського бізнесу – ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа планує заборонити багатьом китайським компаніям інвестувати у технології в США, а також обмежити експорт американських технологій в КНР.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела. 

"Президент Дональд Трамп, вже втягнутий у торговельну війну з Китаєм, планує ще більше посилити комерційну напруженість і завадити багатьом китайським компаніям інвестувати в американські технологічні фірми, а також заблокувати експорт додаткових технологій у Пекін", - йдеться у повідомленні.

Як планується, адміністрація президента США оголосить про дві відповідні ініціативи цього тижня. Мета нових пропозицій - не дозволити КНР втілити в життя стратегію "Зроблено в Китаї - 2025", план з перетворення Пекіна на лідера з експорту технологій в десяти сферах.

Читайте також: Дзеркальні мита Китаю зашкодять середньому і малому бізнесу США - ЗМІ

Як повідомлялося, Трамп 15 червня оголосив про запровадження нових мит на поставки товарів із Китаю на суму 50 мільярдів доларів. Американський президент погрожував, що у разі дій Китаю у відповідь США оголосять про додаткові мита й на інші товари. Вашингтон уже запровадив митні тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

У відповідь уряд Китаю також оголосив про запровадження мит щодо 659 американських товарів, річний обсяг імпорту зі США яких становить близько 50 мільярдів доларів.

Китайські мита торкнуться частини американських товарів на суму близько 34 мільярдів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-