Harley Davidson

Harley Davidson "переїздить" зі Штатів

Укрінформ
Американський виробник мотоциклів компанія Harley Davidson прийняла рішення перевести частину виробництва на заводи за кордоном через підвищення тарифів, спричинених торговельними суперечками між США та ЄС.

Про це повідомило в понеділок американське центральне видання The New York Times із посиланням на AP.

"Компанія Harley Davidson у відповідь на зростання тарифів розпочне перенесення за кордон виробництва мотоциклів, які експортуються зі США до Європи", - зазначається в повідомленні.

Американська компанія минулого року продала майже 40 тис. мотоциклів у Євросоюз, який є другим за прибутками ринком після США

Нагадаємо, у п'ятницю набули чинності нові, підвищені, тарифи ЄС на американський імпорт. До цієї категорії входять бурбон, арахісове масло, апельсиновий сік, мотоцикли. Це стало відповіддю європейської сторони за запроваджені адміністрацією Дональда Трампа підвищені тарифи на сталь та алюміній.

Читайте також: Трамп готує нові заборони для китайського бізнесу – ЗМІ

При цьому, сам Трамп раніше наводив приклад Harley Davidson як виробництва, що потерпає від несправедливої торгівлі. Однак у компанії з самого початку наголошували, що введення нових тарифів матиме негативний вплив на продажі.

Виробник всесвітньо відомого американського бренду в понеділок заявив, що європейські тарифи на мотоцикли зі США виросли з 6% до 31%, що означає додаткове підвищення ціни в приблизно на $2,2 тис. за одиницю товару, який відправляється зі США в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-