У Страсбурзі стартує літня сесія ПАРЄ

У Страсбурзі стартує літня сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі сьогодні стартує літня сесія ПАРЄ, на якій буде обрано нового президента Асамблеї. 

Про це повідомляє прес-служба Асамблеї.

«ПАРЄ планує обрати свого нового Президента на літній сесії у Страсбурзі (25-29 червня 2018 року). Високопоставлені особи, які виступлять перед членами, - прем'єр-міністри Хорватії та Словаччини, а також міністр закордонних справ Люксембургу», - повідомила прес-служба.

Крім того, віце-прем'єр-міністр та міністр закордонних та європейських справ Хорватії звернеться до Комітету міністрів. Також планується обмін думками з Генеральним секретарем організації.

«Серед питань, що стоять на порядку денному, є захист правозахисників, а також нові обмеження щодо діяльності НУО в державах-членах», - вказали у прес-службі.

Асамблея на літні сесії буде обговорювати гуманітарну ситуацію біженців в сусідніх із Сирією країнах і проведе спільні дебати щодо позачергової обробки заяв про надання притулку та створення безпечних притулків для біженців за кордоном, а також наслідки впливу зовнішніх аспектів прав людини в ЄС на притулок та міграційної політики, за участю міністра з питань імміграційної політики Греції.

Окрім того, на сесії йтиметься про примусові шлюби в Європі та баланс між найкращими інтересами дитини та необхідністю єдності сім'ї.

Читайте також: ПАРЄ сподівається на відновлення співпраці Штатів з Радою ООН з прав людини

Також у порядку денному розгляд ситуації щодо переслідування представників ЛГБТІ в Чеченській Республіці, навмисне знищення та незаконна торгівля культурною спадщиною та жінки в економіці.

На затвердження Бюро Асамблеї до порядку денного запропоновано додати термінове обговорення "Загрози здоров'ю та життю українських в'язнів в Російській Федерації та окупованому Криму". Рішення про проведення цих дебатів буде ухвалене зранку в понеділок.

Фото: Ellen Wuibaux/Council of Europe.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-