ПАРЄ сподівається на відновлення співпраці Штатів з Радою ООН з прав людини

ПАРЄ сподівається на відновлення співпраці Штатів з Радою ООН з прав людини

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) висловила розчарування з приводу виходу США із Ради ООН з прав людини та сподівається, що з часом співпрацю буде відновлено.

Про це йдеться в заяві президента Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Мікеле Ніколетті.

«Я був дуже розчарований, дізнавшись, що Сполучені Штати вирішили вийти з Ради ООН з прав людини. Понад 70 років, з часу затвердження Статуту ООН у Сан-Франциско та заснування штаб-квартири організації в Нью-Йорку, дипломатія США була лідером з просування прав людини серед міжнародної спільноти, використовуючи багатосторонні форуми ООН для досягнення вказаної мети», - заявив Ніколетті.

«Сподіваюсь, що з часом Сполучені Штати відновлять свою співпрацю з Радою з прав людини, зайнявши знову свою історичну роль як провідного члена багатосторонніх міжнародних інституцій», - наголосив президент ПАРЄ.

За його словами, сьогодні світовій спільноті «більше, ніж будь-коли потрібні багатосторонні організації».

«Стабільний міжнародний порядок на основі правил, що ґрунтуються на спільних цінностях, таких як повага до прав людини, може підтримуватися лише за допомогою такого роду співпраці та діалогу», - наголосив президент ПАРЄ.

Читайте також: Вихід США із Ради ООН з прав людини: Ізраїль подякував Трампу за мужнє рішення

Він зазначив, що «Парламентська асамблея продовжуватиме підтримувати та співпрацювати з ООН та її інституціями у своїй спільній місії з просування прав людини, демократії та верховенства права». 

Раніше у Євросоюзі заявили, що шкодують у зв'язку з виходом Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-