"Міграційний" саміт: Болгарія вимагатиме закрити кордони ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов на міні-саміті ЄС з проблеми мігрантів відстоюватиме позицію уряду країни про закриття зовнішніх кордонів Євросоюзу і про створення всередині ЄС центрів для мігрантів закритого типу. 

Про це він заявив під час виступу у парламенті Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Насамперед, я наполягатиму на негайному закритті зовнішніх кордонів Євросоюзу для нелегальних мігрантів. Якщо необхідні додаткові фінансові інвестиції для цього, ці кошти треба знайти. По-друге, мігрантів необхідно поділити на дві групи: економічні мігранти і ті, хто тікає від війни у своїх країнах", - заявив Борисов.

Глава болгарського уряду запевнив парламентарів, що під час зустрічі у Брюсселі не має наміру підписувати жодних угод щодо додаткових квот для мігрантів.

Борисов також закликав народних обранців не залякувати населення тим, що "Болгарія нібито готова прийняти нових мігрантів".

Читайте також: Вишеградська група не збирається на "міграційний" саміт ЄС

Як повідомлялося, 24 червня у Брюсселі відбудеться міні-саміт з питань міграції, який скликає президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. Глави урядів країн "Вишеградської четвірки" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) заявили, що не братимуть участі у цій зустрічі, оскільки “не відносяться до клубу друзів розміщення біженців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-