Три місяці у рабстві: втікач розказав про

Три місяці у рабстві: втікач розказав про "бізнес" оточення Кадирова

Укрінформ
 Житель Петербурга, провів три місяці в рабській праці в Чечні, працюючи на фермі, що належить сім'ї найближчого помічника Рамзана Кадирова, спікера Чеченського парламенту Магомеда Даудова.

Про це повідомляється у матеріалі Радіо Свобода.

У рабство Сергій потрапив після того, як сів грати у нарди в Петербурзі й Виборзі і був підпоєний. Кур'єр на ім'я Саїд доставив його в Чечню. Там у нього відібрали майно, спалили паспорт і змусили до рабської праці на фермі. Як повідомляється, «про те, що ферма належить його сім'ї, а сусідній з Курчалоем Гелдаган - родове село Даудова, Сергію розповіли в перші ж дні».

Поруч з ним працювали й інші «російські раби», за якими дивився наглядач Бешер з пістолетом Стечкіна: «Люди на фермі мінялися, але постійно працювали чоловік п'ять, із них зазвичай пара російських рабів і троє-четверо чеченців, які працювали за гроші. Умови на фермі не були нелюдськими: працювали з 8 до 18, годували добре». Але тих, хто намагався бігти, саджали на ланцюг. Зрідка в рабство потрапляють і чеченці. Родичі намагаються їх викупляти. У прикладі, описаному Радіо Свобода, чеченського раба з його російською дружиною(з Курська) викупили, заплативши по 150 тис. рублів($2,4 тис.) за кожного.

Сергію вдалося втекти у Грозний і там сховатися в православному храмі. Йому довго не вдавалося виїхати звідти за межі Чечні. Офіцер ФСБ, що спілкувався з Сергієм, «вимагав, щоб забув про три місяці рабства у родовому гнізді Даудових». Але «допомога прийшла несподівано: один з парафіян допоміг Сергію з паспортом, інші згодилися довезти його до П'ятигорська, звідки він вирушить у Москву і далі у Петербург».

З іншого випадку, описаного в матеріалі, витікає, що працівники чеченського МВС не лише знають про систему рабства у Чечні, а й допомагають знаходити біглих рабів: «Уродженець Вологодської області М.(ім'я його редакція вирішила не розкривати, побоюючись за його безпеку) провів у рабстві 8 років: спочатку п'ять на цегляних заводах у Дагестані, потім опинився в Хасавюрті, звідки його продали в Курчалой. Він кілька разів намагався втекти, але кожного разу його повертали - то водій таксі злякається і відвезе його назад, то поліцейські затримають без паспорта на одному з блокпостів і повернуть тим же хазяям.

Читайте також: Facebook заблокував аккаунти Кадирова через санкції США

Магомед Даудов — голова Парламенту ЧР III скликання(2015-2016) і IV скликання(з 2016). У Першій чеченській війні брав участь у бойових діях проти федеральних військ, на початку Другої чеченської перейшов на сторону російського уряду. Працював у Службі безпеки А-Х. А.Кадирова. Вважається найближчою людиною Рамзана Кадирова. Прізвисько(позивний) — «Лорд».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-