Папа Франциск у найближчі місяці візьметься за реформування Ватикану

Папа Франциск у найближчі місяці візьметься за реформування Ватикану

Укрінформ
Папа Римський Франциск планує у найближчі місяці зробити низку кроків, які допоможуть реформувати Ватикан.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Протягом наступних кілька тижнів і місяців Папа Франциск проведе кілька важливих змін у Ватикані, щоб залучити свіжі обличчя до нових ідей та сприяти іншим, у рамках реформування", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Офіс папської доброчинності очолюватиме кардинал. Ця посада є другою за значущістю після самого понтифіка, і таке підвищення рангу керівника цього відомства має на меті посилити значення допомоги бідним.

Архієпископа Конрада Краєвського, який нині очолює Офіс папської доброчинності, посвятять у кардинали. А раніше Папа припинив традицію автоматично призначати кардиналів.

Крім того, до кінця року Франциск планує оновити групу радників кардиналів, відому як С-9. При цьому понтифік пообіцяв, що зміни не означатимуть зменшення кількості членів цього органу. На сьогодні два кардинали із С-9, які працюють в Австралії і Чилі, перебувають під розслідуваннями.

Читайте також: Папа Римський вважає аморальним рішення Трампа щодо сімей мігрантів

Франциск також обіцяє провести зміни в органі, який називається APSA і відповідає за управління власністю церкви у Римі та на всій території Італії, виплачує зарплату службовцям і опікується закупівлями. Зокрема, планується зміна очільника APSA, якому цього року виповнюється 75 років. Загалом же, за словами Папи Римського, він хотів би зробити цей орган більш прозорим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-