Справа Манафорта: кандидатів у присяжні розпитають про друзів в Україні

Справа Манафорта: кандидатів у присяжні розпитають про друзів в Україні

Укрінформ
Офіс спецпрокурора США Роберта Мюллера планує розпитати потенційних присяжних у межах судового процесу щод екс-менеджера виборчої кампанії Трампа Пола Манафорта про ставлення до податкової системи, а також про Україну.

Про це повідомило інформаційне агентство Associated Press.

"Прокурори внесли в четвер прохання використати анкету обсягом 20 сторінок для майбутніх присяжних на запланованому наступного місяця судовому засіданні в Александрії (штата Вірджинія, передмістя Вашингтона – ред.)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у запропонованій офісом Мюллера анкеті містяться запитання про розуміння впливу досудового розголошення інформації, чи є у кандидатів друзі або родичі, які мають зв'язки з Україною, і чи не притягувалися кандидати у присяжні до відповідальності за порушення податкового законодавства.

Читайте також: Команда Трампа ігнорує наміри президента зустрітися з Путіним - WP

За процедурою, у США судді самі визначаються з переліком запитань для кандидатів у присяжні.

Як відомо, Пол Манафорт звинувачується судом у Вірджинії у приховуванні від податкової служби прибутків у розмірі десятків мільйонів доларів, отриманих за свою діяльність радника в Україні на користь проросійських політиків. Крім того, щодо екс-керівника кампанії Трампа проводиться паралельний судовий розгляд у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-