Команда Трампа ігнорує наміри президента зустрітися з Путіним - WP

Команда Трампа ігнорує наміри президента зустрітися з Путіним - WP

Укрінформ
Команда президента США Дональда Трампа ігнорує його прохання про підготовку зустрічі з лідером РФ Володимиром Путіним. 

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на джерела в адміністрації США. 

За інформацією джерела, Трамп попросив почати підготовку до зустрічі з Путіним ще в листопаді минулого року після переговорів під час саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у В'єтнамі. 

"Після тієї зустрічі президент сказав, що хотів би запросити Путіна до Білого дому. Ми це проігнорували", - сказало джерело. 

Крім того, ідея Трампа про зустріч з Путіним не знайшла підтримки у його радників у раді національної безпеки. В результаті вони прийняли рішення тимчасово проігнорувати побажання президента і зайнятися організацією зустрічі тільки в тому випадку, якщо Трамп знову заговорить про це. 

У п'ятницю, 15 червня, Трамп назвав "можливою" зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним цього літа.

Читайте також: Трамп прокоментував арешт Манафорта

Як повідомлялося, американський президент Дональд Трамп у суботу повторив свою заяву про необхідність повернення Росії до складу "Великої вісімки", незважаючи на незаконну поведінку РФ на міжнародній арені.

Пізніше він пояснив свій заклик тим, що, на його думку, можливість такого спілкування дозволить розв'язувати міжнародні проблеми, як це відбувається, зокрема, з Північною Кореєю, Україною та Сирією.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-