Вибори пройшли, але Кишинів поки без мера

Вибори пройшли, але Кишинів поки без мера

Укрінформ
Апеляційна палата Кишинева підтримала рішення суду першої інстанції про невизнання підсумків голосування на виборах мера молдавської столиці, на яких перемогу здобув лідер партії «Платформа «Гідність і правда» Андрій Настасе.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Апеляційна інстанція столиці залишила чнним рішення суду першої інстанції, який виніс вердикт про невизнання підсумків голосування на виборах 3 червня нинішнього року.

Згідно з вердиктом суду, рішення про невизнання виборів було ухвалене через те, що в день голосування Андрій Настасе оприлюднив на своїй сторінці в соціальних мережах відеозвернення до виборців із закликом прийти на виборчі дільниці і проголосувати. Звернення було кваліфіковане суддями як «агітація в день виборів», що заборонено молдавським законодавством про вибори.

Результати голосування за другого кандидата також були визнані недійсними, оскільки він теж «спілкувався» з виборцями у соцмережах в день виборів.

Читайте також: Суд визнав незаконними вибори мера Кишинева

Сам Андрій Настасе заявив, що оскаржить рішення Апеляційної палати у Верховному суді Молдови.

Згідно з підсумками голосування, за Андрія Настасе проголосували 52% виборців, а за представника Партії соціалістів Іона Чобану – близько 48% громадян.

Нові дострокові вибори проводитись не будуть, оскільки за рік до чергових виборів мера, запланованих на травень 2019 року, законодавством заборонено проводити дострокові вибори.

Фото: RTR.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-