Штати готують найбільш амбітну в історії програму саміту НАТО

Штати готують найбільш амбітну в історії програму саміту НАТО

Укрінформ
Сполучені Штати Америки на саміті НАТО 11-12 липня у Брюсселі виступлять з важливими ініціативами щодо зміцнення оборони Альянсу.

Про це заявив помічник державного секретаря США з європейської і євразійської політики Весс Мітчелл у четвер у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Наближаючись до саміту НАТО наступного місяця, ми готуємо один з найбільш масштабних порядків денних за попередню історію Альянсу. На додаток до питання розподілу фінансового тягаря, цей порядок денний включатиме два інших суттєвих питання: зміцнення оборони і спроможності НАТО до стримування, а також розширення дій у боротьбі з тероризмом та забезпечення стабільності на півдні», - заявив помічник держсекретаря США.

Читайте також: Столтенберг розповів про загрози для НАТО від “самовпевненої” Росії

Мітчелл повідомив, що на саміті Сполучені Штати оприлюднять ініціативи з покращення стану готовності та мобільності збройних сил НАТО, а також процесу ухвалення рішень.

Він наголосив, що США закликають європейських союзників до єдності у своїй багатосторонній відповіді викликам.

Окрім цього, зазначив американський дипломат, на саміті обговорюватимуться питання протидії тероризму в Афганістані, започаткування нової місії в Іраку, а також відповіді НАТО на гібридні загрози та кіберзагрози.

«Ми закликаємо наших союзників бути стратегічними гравцями та сприймати ці та інші безпекові виклики серйозніше, ніж це було раніше», - заявив Мітчелл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-