Курц закликає не допустити нової

Курц закликає не допустити нової "міграційної катастрофи"

Укрінформ
Канцлер Австрії Себастьян Курц застеріг від повторення "міграційної катастрофи", подібної до тієї, яка сталася у Західній Європі в 2015-2016 роках, і закликав погодити спільну європейську відповідь на масову міграцію.

Про це повідомляє The Local із посиланням на заяву австрійського канцлера.

"Ми не можемо чекати, доки настане катастрофа, як та, що сталася у 2015 році", - заявив Курц, згадуючи міграційну кризу, в ході якої більше 150 тисяч шукачів притулку прибули до Австрії - країни з населенням 8,7 млн людей.

Австрійський канцлер наголосив, що не бажає втручатися у "внутрішню німецьку дискусію про міграцію", але він вітає той факт, що це питання буде знову обговорюватися лідерами ЄС на найвищому рівні - на саміті у неділю в Брюсселі.

Не називаючи прямо Ангелу Меркель, Курц недвозначно натякнув, що проблема, яка тоді виникла, - прямий наслідок її рішення відкрити двері для біженців до Німеччини у 2015 році.

Читайте також: Проблема біженців: Курц і Таяні обговорили "африканський план"

Як відомо, у ФРН між канцлером Ангелою Меркель та противниками її міграційної політики виникли вагомі суперечності. Курц же виступає за серйозні заходи щодо обмеження напливу шукачів притулку до його країни та до ЄС в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-