Проблема біженців: Курц і Таяні обговорили

Проблема біженців: Курц і Таяні обговорили "африканський план"

Укрінформ
Канцлер Австрії Себастьян Курц і президент Європейського парламенту Антоніо Таяні обговорили проблему нелегальної міграції й завдання Австрії як голови Ради ЄС у другому півріччі.

Про це йшла мова під час їхньої зустрічі у Відні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У питанні захисту зовнішніх кордонів (ЄС) Європа втратила надто багато часу. Потрібно зараз його надолужити", - заявив Таяні.

Він наполягає на тому, що в цьому питанні має бути чітка стратегія, яка дасть змогу запобігти загибелі людей у Середземному морі й регулювати потоки нелегальної міграції. Таяні пропонує, щоб роботу над створенням центрів для біженців за межами ЄС Євросоюз вів спільно з ООН. Як підкреслив європолітик, це не мають бути "концтабори", це мають бути місця, де людям дійсно надають захист і надають допомогу.

Президент ЄП переконаний, що дієвим засобом зупинки нелегальної міграції повинна стати масована допомога, у тому числі інвестиційна, країнам Африки. "Для того, щоб у довгостроковій перспективі розв'язати проблему міграції, ми повинні більше працювати з Африкою", - заявив він, назвавши частиною плану стабілізацію у Лівії. Сам Таяні, за його словами, має намір найближчими днями зробити візит у низку країн континенту.

Курц у свою чергу заявив, що підтримує "африканський план". "Ми повинні краще захищати межі й паралельно більше інвестувати на підтримку людей на місцях", - сказав канцлер Австрії. Він заявив, що Європа, а не контрабандисти мають вирішувати, хто може приїжджати і жити в Європі.

Читайте також: Німеччина та Італія знайшли спільну мову у питанні біженців

Коментуючи поточні дебати у сусідній Німеччині з міграційного питання, Курц сказавши, що вони "привели до появи нової динаміки на європейському рівні". Політик сподівається, що на найближчій зустрічі керівників країн ЄС будуть здійснені важливі кроки, а на саміті у Зальцбурзі 20 вересня прийняті важливі рішення у напрямку вироблення європейської відповіді на нелегальну міграцію. Якщо це не вдасться, країни змушені будуть прибігати до односторонніх, національних заходів, попередив він.

Також канцлер Австрії назвав 3 пріоритети головування його країни в ЄС, серед яких захист зовнішніх кордонів співдружності йде на першому місці, на другому - зміцнення конкурентоспроможності блоку, і нарешті, активніша співпраця з сусідніми країнами, зокрема, балканськими, що має вести до більшої безпеки в Європі. "Наше завдання - використовувати час для зміцнення ЄС", - сказав Курц. 

Фото: @sebastiankurz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-