ООН про вихід США: Штати мають активізувати зусилля, а не самоусуватися

ООН про вихід США: Штати мають активізувати зусилля, а не самоусуватися

Укрінформ
У ООН з жалем відреагували на рішення США відмовитися від членства в Раді ООН з прав людини.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш негайно відреагував на такий крок американської адміністрації. Він вважав би за краще, щоб Сполучені Штати залишилися у складі Ради з прав людини", - зазначається в повідомленні.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад Аль-Хусейн сказав, що розчарований рішенням Вашингтону, але не особливо здивований. "На тлі нинішньої ситуації з правами людини у всьому світі, США повинні активізувати зусилля в цій області, а не самоусуватися", - написав він у своєму Twitter.

Голова Генеральної Асамблеї Мирослав Лайчак також нагадав, що сьогодні, коли переваги багатосторонніх стосунків і важливість прав людини щодня ставляться під сумнів, украй необхідно зміцнити позиції Ради з прав людини і оживити його роботу, визнавши його центральну роль в системі ООН в XXI столітті. "Визнаючи право кожної держави прийняти таке рішення, я хочу зазначити, що США завжди були активним членом Ради і конструктивно брали участь в обговоренні численних питань, пов'язаних з правами людей по всьому світу і спрямованих на поліпшення їхнього становища, - заявив Мирослав Лайчак. - Конструктивна участь держав-членів Ради тільки йдуть їй на користь".

Читайте також: У Євросоюзі прокоментували вихід США із Ради ООН з прав людини

Як повідомлялося, посол США в ООН Ніккі Хейлі у вівторок, 19 червня, оголосила про вихід Сполучених Штатів з Ради ООН з прав людини.

Нагадаємо, що рішення про створення Ради ООН з прав людини замість однойменної Комісії було прийнято на Саміті в ООН у 2005 році. Це орган Генеральної Асамблеї ООН.

У складі Ради з прав людини — 47 держав. У групи східноєвропейських держав в цьому органі 6 місць. У Азії і Африки — по 13 місць, у Латинської Америки — вісім і у групи, що об'єднує західноєвропейські держави, США, Канаду і Ізраїль, — сім місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-