Меркель заперечує зростання злочинності у Німеччині через мігрантів

Меркель заперечує зростання злочинності у Німеччині через мігрантів

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель заперечує твердження Президента США Дональда Трампа про зростання злочинності у Німеччині через мігрантів.

Про це вона заявила у вівторок на спільній з Президентом Франції Еммануелем Макроном прес-конференції у передмісті Берліна, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Моя відповідь на це така: нещодавно міністр внутрішніх справ надав кримінальну статистику, і вона говорить сама за себе", - сказала Меркель. 

За її словами, представлений звіт показує позитивну динаміку, і хоча державі, звичайно, належить робити ще більше для боротьби зі злочинністю, але "це були обнадійливі цифри для того, щоб працювати далі у напрямі скорочення рівня злочинності".

Як повідомлялося, раніше Президент США написав у Тwitter, що "народ Німеччини повертається проти свого керівництва, оскільки міграція розхитує і без того крихку берлінську коаліцію. Злочинність у Німеччині підскочила вгору. Великою помилкою для всієї Європи було впустити мільйони людей, які так сильно і насильно змінили їх (європейців) культуру". 

Читайте також: Ультиматум для Меркель: Нова урядова криза в ФРН

Згідно зі звітом глави МВС ФРН, 2017 року у Німеччині зафіксований найнижчий рівень кримінальних злочинів за 25 років. Щодо злочинності у середовищі мігрантів, то вона не вища, ніж серед німців.

Водночас на тлі скандалів через міграційну політику в США президент Дональд Трамп заявив, що в Німеччині мігранти лише сприяють зростанню злочинності, і це нібито приховується владою.

Таке твердження він розмістив у Twitter, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Злочинність у Німеччині зросла на 10% (чиновники не хочуть рапортувати про це), після того як (країною – ред.) були прийняті мігранти. В інших країнах (ситуація – ред.) навіть ще гірша. Будь розумною, Америко!"- заявив нинішній глава Білого дому.

У Сполучених Штатах останніми днями загострилися дискусії щодо політики "нульової терпимості" нинішньої адміністрації, яка передбачає розділення сімей нелегальних мігрантів на кордоні США. За останніми даними, за шість тижнів квітня і травня американська прикордонна служба розлучила близько 2 тис. дітей з їхніми батьками, які шукали притулку в США, зокрема, з країн Центральної Америки. Причому, немає гарантій, що всі діти знову побачать своїх батьків, які втекли від тиранії режимів у власних країнах.

У Конгресі США виступають за припинення такої практики. Тим часом у Трампа наполягають, що це передбачено законодавством, і заявляють, що таким чином дбають про дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-