Російські профспілки планують масові мітинги проти підвищення пенсійного віку

Російські профспілки планують масові мітинги проти підвищення пенсійного віку

Укрінформ
Федерація незалежних профспілок Росії запропонувала проводити в регіонах мітинги, ходи і пікети проти підвищення пенсійного віку.

Про це повідомляє РБК з посиланням на лист голови ФНПР Михайла Шмакова керівникам регіональних організацій.

«Враховуючи значущість цього законопроекту, що зачіпає соціально-трудові права абсолютної більшості найнятих робітників, пропонуємо проводити, з дотриманням російського законодавства, мітинги, ходи, пікети та інші колективні дії проти підвищення пенсійного віку», - йдеться в листі.

Лист ФНПР був відправлений до регіонів РФ в понеділок. У ньому лідерам регіональних профспілок також пропонується зустрітися з губернаторами і «поінформувати їх про негативну позицію» відносно запропонованого урядом законопроекту про пенсійну реформу.

Як повідомлялося, 14 червня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив про плани підвищення з 2019 року пенсійного віку в Росії: для чоловіків з 60 до 65 років до 2028 року; для жінок - з 55 до 63 років до 2034-го. Відповідний законопроект уряду вже внесено в Держдуму і відправлено на обговорення в регіони. Перше читання документа може відбутися 19 липня.

Проти законопроекту вже виступили профспілкові організації, а також партії так званої системної опозиції в Держдумі РФ. ФНПР, яка, як вважається, лояльна до влади, пропонувала пом'якшити положення законопроекту. Друга за чисельністю профспілкова організація країни - Конфедерація праці Росії - ініціювала дві петиції проти підвищення пенсійного віку. До вимог на сайті Change.org приєдналися майже два мільйони осіб. Петиція на сайті Російської громадської ініціативи набрала необхідні 100 тисяч голосів і згідно з законом має бути розглянута експертною групою уряду РФ.

Читайте також: “Пенсійна реформа” в Росії: жбан води у діжку невдоволення

19 червня опозиційний політик Олексій Навальний оголосив про плани проведення 1 липня загальноросійської акції протесту проти пенсійної реформи в 20 російських містах, де не проходять матчі чемпіонату світу з футболу (через те, що з 14 червня по 15 липня на час Чемпіонату світу з футболу в країні діє «особливий порядок проведення масових акцій»). Заявки на аналогічні мітинги в Москві на початку липня подали рух «Лівий фронт» і партія «Яблуко».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-