Росія модернізує ядерний бункер у Калінінградській області - розвідка США

Росія модернізує ядерний бункер у Калінінградській області - розвідка США

Укрінформ
Сполучені Штати зафіксували на супутникових знімках суттєву модернізацію бункеру для зберігання ядерної зброї в Калінінградській області Росії.

Про це йдеться у останньому звіті Федерації американських науковців (FAS), повідомив центральний американський телеканал CNN.

"Росія могла суттєво модернізувати бункер для зберігання ядерної зброї в Калінінграді, чутливому ексклаві російської території, розташованому між Польщею та країнами Балтії", - зазначається в повідомленні.

У понеділок FAS оприлюднила аерофотознімки, які підтвердили, що об'єкт в Калінінградській області з 2016 року перебуває в процесі капітального ремонту. За поясненнями науковців, один з трьох підземних бункерів був поглиблений і протягом останніх місяців уже перекритий дахом. При цьому зауважується, що він у найближчому часі, фактично, може бути переданий в експлуатацію.

Водночас, зображення не дають відповіді на запитання, чи зберігалася ядерна зброя коли-небудь у цих сховищах, і чи мають намір росіяни використовувати їх для розміщення там ядерних боєзарядів.

Читайте також: Ядерні держави збільшують витрати на озброєння

"Особливості об'єкту свідчать, що він може потенційно використовуватися або російськими ВПС, або силами ВМС подвійного призначення. Однак він також може бути задіяний як спільний майданчик, здатний обслуговувати ядерні боєголовки як для ВПС, так і для ВМС, Сухопутних сил, ППО та сил Берегової охорони в регіоні", - зауважив з цього приводу директор інформаційного проекту FAS, пов'язаного з ядерною сферою, Ганс Крістенсен.

Він також висловив переконання, що цей об'єкт є єдиним місцем зберігання ядерної зброї в Калінінградській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-