Переговори про вступ Македонії до ЄС можуть початися в червні

Переговори про вступ Македонії до ЄС можуть початися в червні

Укрінформ
Європейська рада на своєму засіданні 28-29 червня може затвердити пропозиції Єврокомісії про початок переговорів про вступ Скоп’є до ЄС.

Про це заявила високий представник ЄС у закордонних справах та політики безпеки Федеріка Могеріні після підписання у неділю угоди між урядами Греції та Македонії про перейменування останньої на Північну Македонію.

«Ми, як Єврокомісія, вже рекомендували розпочати переговори. І я особисто очікую й сподіваюся, що Європейська рада за два тижні ухвалить таке рішення», - заявила високий представник ЄС.

Читайте також: Македонія і Греція підписали угоду про перейменування

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Греції та Македонії 17 червня підписали угоду про перейменування Македонії на Республіку Північна Македонія.

Підписана угода все ще потребує ратифікації в грецькому та македонському парламентах, а також схвалення на референдумі у Македонії.

Документ відкриває шлях колишній югославській республіці до вступу в ЄС та НАТО, що блокувався Грецією, котра виступала проти назви “Македонія” для країни, оскільки так само називається північний грецький регіон із центром у Салоніках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-