Кожен сьомий житель Землі живе на грошові перекази родичів-мігрантів - ООН

Кожен сьомий житель Землі живе на грошові перекази родичів-мігрантів - ООН

Укрінформ
На сьогоднішній день 800 мільйонів людей по всьому світу живуть за рахунок грошових переказів, одержуваних від родичів, які працюють в інших країнах. Сімейні грошові перекази, таким чином, підтримують кожного сьомого жителя Землі.

Такі дані наводить ООН у зв'язку з Міжнародним днем сімейних грошових переказів, який відзначався 16 червня.

За даними організації, по всьому світу за межами тих країн, які вони називають домом, проживають близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів.

Також зазначається: "480 мільйонів доларів, які 200 мільйонів трудових мігрантів вислали своїм близьким у 2017 році, пішли в країни, що розвиваються. Це втричі більше, ніж загальна зовнішня фінансова допомога, виділена цим країнам на розвиток з різних джерел".

У середньому більшість трудящих-мігрантів посилають додому по 200-300 доларів кілька разів на рік. На їхній батьківщині ці суми найчастіше становлять до 60 відсотків сімейного доходу і є основним засобом існування для мільйонів сімей, пише ООН.

Також підкреслюється, що близько 75 відсотків висланих грошей витрачаються на їжу та медикаменти, а також оплату навчання дітей і проживання. Решта 25 відсотків, або 100 мільярдів доларів на рік, накопичують або вкладають у власну справу, яка згодом приносить дохід, створює робочі місця і в цілому благотворно позначається на економіці, особливо – в сільській місцевості. Сімейні грошові перекази, таким чином, часто служать рушієм розвитку.

Читайте також: Більшість українських заробітчан не планують залишатися в Польщі

Міжнародна організація відзначає, що найбільш важливу роль грошові перекази грають у маленьких сільських містечках і селах країн по всьому світу. Одержувачі приблизно половини висланих коштів проживають у сільській місцевості, де сьогодні зосереджено 75 відсотків найбідніших жителів планети. У світовому масштабі протягом наступних п'яти років сімейні грошові потоки в ці місцевості досягнуть трильйона доларів, прогнозують в організації.

В ООН покладають великі надії на технологічні інновації сучасності, такі як блокчейн та інтернет-трансакції, які дозволять знизити вартість відправки переказів з приблизно 7 відсотків від кожної суми переказу до 3 відсотків.

Як повідомляв Укрінформ, за кордоном працюють регулярно або тимчасово від 3 до 6 мільйонів українців, повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-