В Ризі пройшла акція за дипломатичний бойкот ЧС з футболу в Росії

В Ризі пройшла акція за дипломатичний бойкот ЧС з футболу в Росії

Фото, відео
Укрінформ
Латвійські активісти, в тому числі представники української діаспори, в четвер провели акцію за бойкот Чемпіонату світу-2018 біля посольств кількох країн, довше за все – коло посольства Росії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У зв’язку з початком 14 червня Чемпіонату світу з футболу латиські активісти та представники української діаспори провели велику акцію за бойкот названого турніру, який проходить в країні-агресорі. Акція мала вигляд флешмобів біля низки посольств, які проходили з постерами українського художника Андрія Єрмоленка про «Футбол-на-Крові» та текстовими плакатами на підтримку українських політв’язнів, перш за все голодуючого Олега Сенцова.

Зокрема протестуючі були біля посольств країн, що входять до нормандського формату, а також мають потужні збірні, і є ризик, що їх лідери приїдуть до Росії на важливі матчі їхніх команд на ЧС-2018. Це Франція, Німеччина. Також флешмоб пройшов біля посольства Нідерландів, де працює слідча група з катастрофи рейсу МН-17, та збірна якої також грає на ЧС-2018. Довше за все протестувальники стояли з плакатами біля посольства країни-агресора – Росії. На закінчення акції протестуючі завітали до пам’ятника Т.Г.Шевченку та Посольства України в Ризі.

Організатор акції - Товариство підтримки України в Латвії, участь взяли близько 10 чоловік – люди різних національностей.

Нагадаємо, Олег Сенцов, засуджений за сфабрикованими звинуваченнями до 20 років ув'язнення в Росії, 14 травня розпочав голодування з вимогою звільнення всіх українських політичних в'язнів. Наразі в Росії й анексованому Криму утримується 64 українських політв'язня. Серед них - журналіст Укрінформу Роман Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-