У Європарламенті закликали

У Європарламенті закликали "припинити ГУЛАГ" у Росії

Укрінформ
У Європарламенті закликали європейських політиків утриматися від відвідування Чемпіонату світу з футболу в Росії, який пройде на тлі порушень прав людини режимом у цій країні.

Про це йшлося під час дебатів у Європарламенті перед голосуванням резолюції про порушення прав людини в Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Звільніть Сенцова! Давайте припинено ГУЛАГ в Росії», - наголосив під час дебатів чеський депутат Яромір Штетіна.

У свою чергу, британський депутат Чарльз Теннок нагадав, що сьогодні в Росії розпочинається Чемпіонат світу з футболу, що глобально приверне увагу усього світу до цієї країни.

«Я закликаю європейських політичних лідерів утриматися від відвідування Кубку світу-2018 на знак засудження порушення Росією багатосторонніх правил світового порядку, що стосується втручання в Криму, на сході України, в Євросоюзі, до політичного процесу в США», - наголосив Теннок.

У свою чергу, литовський депутат Петрас Ауштревічус застеріг, щоб відвідування європейськими політиками Чемпіонату світу з футболу в Росії не перетворилося б на їхню «ганебну участь у команді Путіна».

Водночас польський депутат Анна Фотига закликала європейських політиків, які все ж відвідають ЧС, порушувати питання прав людини та звільнення українських політичних в’язнів перед російським керівництвом.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Європарламент проголосує резолюцію про порушення прав людини в Росії та з вимогою негайного звільнення протиправно утримуваних Олега Сенцова та усіх інших політичних заручників Кремля.

Як повідомлялося, Чемпіонат світу з футболу має відбутися з 14 червня по 15 липня в 11 містах Росії.

Читайте також: Мундіаль в Росії: глави яких держав відвідають відкриття

Раніше міністр молоді та спорту України Ігор Жданов закликав своїх колег з країн-учасниць Чемпіонату світу з футболу, який повинен пройти в Росії, бойкотувати змагання на політичному рівні у зв'язку з політикою російської агресії, окупації, втручання у внутрішні справи суверенних держав і широкомасштабними порушеннями прав людини в Росії і на окупованих Росією українських територіях Криму і Донбасу.

Деякі країни, зокрема Ісландія, Польща, Велика Британія і Австралія, оголосили дипломатичний бойкот ЧС.

Водночас близько 6 тисяч українців придбали квитки на матчі чемпіонату світу з футболу 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-