Розпочати з чистого листа: Італія чекає вибачень від Макрона щодо біженців

Розпочати з чистого листа: Італія чекає вибачень від Макрона щодо біженців

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр Італії Луіджі Ді Майо заявив, що досі чекає вибачень від президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав дії італійського уряду цинічними після відмови країни приймати судно з мігрантами.

Про це він заявив на радіо, передає Reuters.

"Ми чекаємо на вибачення (від Макрона - ред.). Якщо він вибачиться, то ми зможемо розпочати з білого листа", - сказав Ді Майо.

Він наголосив, що у французького президента ще є час зробити крок назад, вибачитися й почати знову.

За інформацією джерел, Макрон таки зателефонував у четвер прем'єр-міністру Італії Джузеппе Конте, однак наразі невідомо про що була розмова.

Раніше новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні закликав Мальту надати доступ до порту Валлетті рятувального судна Aquarius організації SOS Mediterranee, на борту якого перебувало 629 мігрантів. В іншому випадку Сальвіні мав намір закрити італійські порти. Влада Мальти відхилила вимогу, заявивши, що не має відношення до рятувальної акції.

Читайте також: Італійський міністр скасував зустріч у Парижі через скандал з мігрантами

Пізніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес розпорядився прийняти судно "Aquarius" .

Президент Франції Еммануель Макрон засудив цинічні й безвідповідальні дії італійського уряду, який відмовився приймати судно "Aquarius", а Італія у відповідь викликала французького посла для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-