У Японії знизили вік

У Японії знизили вік "дорослості" до 18 років

Укрінформ
Уряд Японії ухвалив законопроект, згідно з яким дорослою людина вважатиметься не у 20, а 18 років.

Цей показник змінили уперше з 1876 року, повідомляє ВВС Україна.

"Для цього "подорослішання" у Японії внесли зміни до понад 20 законів, у тому числі щодо національності та певних професійних кваліфікацій" - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що питання зрілості у Японії було відкрите давно, а Законодавча рада Міністерства юстиції у 2009 році випустила звіт, в якому рекомендувала знизити вік "дорослості" до 18 років. Члени правлячої Ліберально-демократичної партії стверджують, що зміни сприятимуть усуненню старіння нації і підвищенню рівня народжуваності.

Найбільша зміна, яку передбачає ухвалений документ, - можливість одружитися без батьківської згоди, адже нині чоловіки старші від 18 років і 16-річні дівчата можуть одружуватися лише за згодою батьків. За інших обставин, їм має бути більше 20.

Цивільний кодекс також переглянуто, тож 18-річні дівчата зможуть одружитися і без батьківської згоди. Вони також зможуть подати заявку на отримання кредитних карток і позики без батьківського дозволу, і, якщо захочуть, отримають паспорт на 10 років. Наразі неповнолітнім дозволяють паспорти, які дійсні протягом п'яти років, але для цього необхідний підпис батьків чи опікуна.

Крім того, люди із діагнозом "порушення гендерної ідентичності" зможуть подати заяву про те, аби їхню стать юридично змінили у 18 років.

Читайте також: Японія і КНДР ведуть таємні переговори щодо організації саміту - ЗМІ

Та при цьому 18-річним у Японії не дозволяють пити алкоголь, курити, грати в азартні ігри та усиновлювати дітей, і через це багато хто у соцмережах не висловлює захвату від нового законопроекту.

А дехто зазначає, що через зміни виникне плутанина щодо церемонії "Пришестя століття" - японське свято, яке щорічно проводять у січні для людей віком від 20 років, щоб офіційно привітати їх із дорослим життям.

Прийнятий закон набере чинності лише у квітні 2022 року, тож нинішні 14-річні стануть першими підлітками, які підпадають під його дію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-