Трамп висловився за повне виведення контингенту США з Корейського півострова

Трамп висловився за повне виведення контингенту США з Корейського півострова

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає за необхідне вивести в перспективі американський військовий контингент з Корейського півострова, однак не зараз, коли продовжуються переговори з КНДР.

Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу Fox News, записаному на "борту номер один" після саміту в Сінгапурі.

"Я хотів би вивести війська, як тільки це стане можливим, тому що це коштує нам багато-багато грошей", - зазначив президент США.

За його словами, зараз у Південній Кореї перебувають 32 тис. американських військових. "Я би хотів повернути їх додому", - наголосив Трамп.

Водночас, він підкреслив, що це питання не стояло на порядку денному його домовленостей з Кім Чен Ином. "Цього не було на столі (переговорів – ред.)", - зауважив глава Білого дому. Хоча, як допустив Трамп, це могло би сподобатися північокорейському лідеру.

Тим часом, союзники Сполучених Штатів у регіонів висловлюють занепокоєння у зв'язку з рішенням Вашингтона зменшити військову присутність. Зокрема, уряд Японії заявив про стурбованість навіть у зв'язку зі згортанням військових навчань за участю США. У Токіо підкреслили, що навчання в регіоні американські військові, які знаходяться в Південній Кореї, "відіграють важливу роль для безпеки Східної Азії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-