Берлінський активіст провів двохсотий пікет на підтримку в'язнів Кремля

Берлінський активіст провів двохсотий пікет на підтримку в'язнів Кремля

Фото
Укрінформ
Берлінський активіст Рональд Вендлінг у середу, 13 червня, провів свій 200-й пікет на підтримку українських політичних в'язнів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я стою тут за громадян України, які з політичних мотивів опинилися в російських в'язницях, стали заручниками в РФ", - заявив Вендлінг.

Свої пікети, які дуже часто виявляються одиночними, він проводить під посольством Росії в Берліні на вулиці Унтер-ден-Лінден. З жовтня 2014 року він відстояв у цьому місці вже 725 годин.

Зазвичай пікети проходять по четвергах, однак з 4 червня, коли українському журналісту, паризькому кореспонденту інформагентства Укрінформ Роману Сущенку оголосили вирок - 12 років суворого режиму – Вендлінг приходить під посольство щодня.

Перехожим, які цікавляться, він розповідає про Сущенка, про голодування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває 20-річний термін в Якутії, про в'язнів Кремля Володимира Балуха і Олександра Кольченка, які також оголосили голодування.

Читайте також: Консул і захисник відвідають Сущенка наступного тижня

Як повідомлялося, Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ і на окупованій Росією території.

За даними МЗС щонайменше 24 українця є політичними в'язнями в РФ, більше 40 - в окупованому Криму. У цьому переліку також журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в Росії засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованим звинуваченням у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-