У Сенаті США хочуть заслухати Помпео про деталі зустрічі в Сінгапурі

У Сенаті США хочуть заслухати Помпео про деталі зустрічі в Сінгапурі

Укрінформ
Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США чекає на проведення слухань за участю держсекретаря США Майка Помпео щодо результатів саміту в Сінгапурі за участю лідерів США й КНДР.

Про це заявив у вівторок голова комітету, сенатор-республіканець Боб Коркер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хоча я і радий, що президент (Дональд Трамп – ред.) і Кім Чен Ин змогли зустрітися, все ж складно визначити конкретний характер того, що сталося", - зауважив впливовий законодавець.

"Я чекаю, що держсекретар Помпео незабаром виступить перед нашим комітетом, щоб поділитися своїми думками", - наголосив сенатор.

Крім того, він підкреслив, що Сенат має наглядові повноваження у справі міжнародної політики, чим має намір скористатися, зокрема, в питанні переговорів з Північною Кореєю. 

Читайте також: Кім Чен Ин не має отримати й 1/10 допомоги до повної денуклеаризації — Конгрес

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 12 червня, в Сінгапурі відбувся перший в історії саміт за участю президента США і лідера Північної Кореї. Сторони підписали спільну заяву за результатами зустрічі, визначивши чотири пункти зобов'язань. США і КНДР, зокрема, висловили наміри встановити нові двосторонні відносини; побудувати міцний мир у КНДР; провести повну денуклеаризацію Корейського півострова; а також повернути останки загиблих у Корейській війні. Крім того, у заяві закріплюється домовленість щодо продовження переговорного процесу між двома країнами, де американську сторону представлятиме держсекретар США Майк Помпео.

Тим часом, у Палаті представників США закликали адміністрацію Трампа продовжувати тиск на Пхеньян попри його мирні обіцянки й домовленості, допоки КНДР не виконає всі умови денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-