Кім Чен Ин не має отримати й 1/10 допомоги до повної денуклеаризації — Конгрес

Кім Чен Ин не має отримати й 1/10 допомоги до повної денуклеаризації — Конгрес

Укрінформ
Голова Комітету в закордонних справах Палати представників США Ед Ройс закликав президента США Дональда Трампа продовжувати тиск на Пхеньян попри його мирні обіцянки й домовленості, допоки КНДР не позбавиться всієї ядерної зброї.

Про це йдеться в офіційній заяві впливового конгресмена, оприлюдненій у вівторок на сайті Комітету.

"Захист Америки від ядерної загрози з боку Північної Кореї є першочерговим завданням, і я радий, що президент прагне миру через дипломатію", - зауважив конгресмен-республіканець.

Водночас, Ройс підкреслив, що Кім Чен Ин "отримав багато чого з першого кроку", включаючи чітку обіцянку президента щодо припинення важливих військових навчань США та Південної Кореї. "Я з нетерпінням очікую докладного брифінгу представників адміністрації про переговори та конкретних зобов'язань, які Північна Корея надала в контексті денуклеаризації", - зауважив законодавець.

Читайте також: США дають гарантії безпеки Кім Чен Ину і нагодують КНДР - за однієї умови

Він підкреслив, що Конгрес має важливу спостережну роль у цьому процесі.

"Ми повинні тиснути на Пекін та інші країни щодо продовження повного виконання всіх санкцій проти режиму Північної Кореї. Кім Чен Ин не повинен отримати й десятої долі допомоги, поки він не проведе повну й підконтрольну денуклеаризацію", - наголосив глава Комітету в закордонних справах нижньої палати Конгресу США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-