Трамп пообіцяв припинити “провокативні” навчання біля КНДР

Трамп пообіцяв припинити “провокативні” навчання біля КНДР

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час переговорів з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Сінгапурі 12 червня заявив про припинення військово-морських навчань у районі Корейського півострова.

Про це він заявив за підсумками зустрічі, повідомило інформагентство Reuters.

"Трамп заявив, що планові військові навчання, що проводяться Сполученими Штатами у Південній Кореї, є дорогими й провокативними", - зазначає видання.

Таким чином, американський лідер фактично повторив позицію Північної Кореї, яку офіційний Пхеньян висловлював щодо неприпустимості військових маневрів у регіоні.

Водночас вказується, що припинення президентом США навчань може негативно позначитися на безпеці Південної Кореї і Японії, які перебувають під "парасолею безпеки" Сполучених Штатів.

При цьому, президент Трамп зауважив, що військові маневри не поновлюватимуться, поки переговори з північнокорейською стороною продовжуватимуться у правильному руслі.

Читайте також: Про що домовились США і КНДР: Повний текст спільної заяви

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня у Сінгапурі відбувся саміт за участю президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

За результатами зустрічі високого рівня Північна Корея зобов'язалася докласти зусиль щодо повної денуклеаризації Корейського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-