У Сінгапурі розпочалися переговори Трампа з Кім Чен Ином

У Сінгапурі розпочалися переговори Трампа з Кім Чен Ином

Онлайн
Укрінформ
Історичний саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина щодо ситуації на Корейському півострові офіційно розпочав свою роботу в Сінгапурі.

Лідери взяли участь у формальній церемонії привітання та почали проведення зустрічі тет-а-тет за зачиненими дверима, передає Укрінформ.

Саміт проходить у сінгапурському готельному комплексі Capella на південному острові Сентоса. Він готувався протягом останніх місяців.

На порядок денний винесені питання повного та незворотного ядерного роззброєння Північної Кореї, на чому принципово наполягає американська сторона, а також забезпечення безпеки та подальшого розвитку КНДР. Крім того, очікується обговорення сторонами перспектив встановлення нових відносин між Сполученими Штатами й Північною Кореєю.

Читайте також: КНДР готова виконувати вимоги Штатів - Помпео

За планом, після закритої зустрічі лідерів повинні відбутися переговори в розширеному форматі за участю, в тому числі, глав зовнішньополітичних відомств та інших високопоставлених державних діячів. Після цього запланований робочий ланч, де також обговорюватимуться перспективи подальших відносин.

Напередодні державний секретар США Майк Помпео заявив, що північнокорейська сторона готова до проведення повної денуклеаризації, однак зазначив, що Сполучені Штати хочуть запевнитись у цьому під час зустрічей. Він також висловив надію, що нинішній саміт започаткує подальший конструктивний діалог між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-